پنجشنبه , ۲۰ بهمن ۱۴۰۱
  • صفحه نخست
  • پیوندها
  • درباره ما
  فارسی      العربية      اردو       English 

پایگاه اطلاع رسانی رهیافتگان به مکتب اهل بیت علیهم السلام

  • گزارش‏‏
  • رهیافتگان
    • رهیافتگان ایرانی
    • رهیافتگان خارجی
    • رهیافتگان شهید
  • پرسش و پاسخ
    • پاسخ به شبهات
  • سرگذشت
  • نگارخانه
    • صوت
    • فیلم
    • عکس
  • کتابخانه
    • دانلود کتاب
    • معرفی کتاب
  • مصاحبه
  • معارف اسلامی
    • عقائد
    • اخلاق
    • مهدویت
    • احکام و عبادات
  • مقاله و تحلیل
  • محصولات
سر خط خبرها
  • عمار امیری، مستبصر ایرانی: دیدم برادران شیعه به فکر صلح و صفا بودند
  • رفیق خوب مرا به راه مستقیم هادی شد
  • بهرام حیدری، مستبصر بلوچ: زیارت امام رضا علیه السلام مرا شیعه کرد
  • ازهر اشرفی، مستبصر بلوچ: می‎گفتند صحابه دین را برای ما آوردند و دیگر نیازی به اهل‌بیت نداریم!
  • گزارش تصویری رونمایی از کتاب شیخ الشهداء با حضور ۱۲ هزار نفر
  • کتاب شیخ الشهدا رونمایی شد
  • برگزاری مراسم سی‌امین سالگرد شهید شیخ علی مزاری با سخنرانی آیت الله محسن اراکی (دام ظله)
  • پست بعدی

    مسیحی ونزوئلایی که شیعه شد

  • پست قبلی

    احمد حنیف مسیحی مسلمان شده شیعه

شما اینجائید:خانه » خبر و گزارش » خاطرات طلبه اصفهانی در اوگاندا

خاطرات طلبه اصفهانی در اوگاندا

تاریخ ارسال: ۱۳۹۶-۰۳-۱۵ در خبر و گزارش ۰

تعصبات خاص اهل تسننی که در حکومت‌های کشورهای اسلامی وجود دارد، در آنجا وجود نداشت؛ لذا حضور وهابیت و سلفی‌ها در آنجا کمرنگ بود. همه ادیان آزاد بودند. روی این اساس بین شیعه و سنی خصومت نبود، جالب بود که اهل‌ سنت به مسجد ما می‌‌آمدند و بعضاً در صفوف نماز جماعت شیعه می‌ایستادند.

به گزارش پايگاه اطلاع رسانی استبصار، «اوگاندا» کشوری است در حاشیه دریاچه ویکتوریا واقع در شرق میانه آفریقا که با کشورهایی همچون سودان جنوبی، کنگو، رواندا، بروندی، تانزانیا، کنیا همسایه است. نوع نظام حاکم در این کشور جمهوری است و ادیان و مذاهب در این کشور آزادانه به فعالیت خود می‌پردازند، البته حمایت خاصی از سوی حکومت مرکزی دریافت نمی‌کنند، در این کشور شیعیان و اهل تسنن بر مبنای وحدت با یکدیگر رفتار می‌کنند.

برای آگاهی از فضای اقامه نماز در این کشور با همکاری مرکز تخصصی نماز با حجت‌الاسلام حمید سعادت مدیر گروه زبان انگلیسی مرکز تخصصی مهدویت و مبلغ اعزامی به آفریقا گفت‌وگو کردیم.

*نحوه اعزام شما به عنوان مبلغ در آفریقا چگونه بود؟

-بنده دوره زبان را در مرکز تخصصی مهدویت گذراندم و بعد وارد جامعه المرتضی العالمیه (مرکز تربیت مبلغ و تبلیغ بین الملل) شدم، آنجا طبق برنامه‌ای که دارند، برای دانش‌پژوهان دوره‌های تبلیغی اعزام به خارج از کشور را در نظر می‌گیرند. برای شروع کار هم عمدتاً کشورهای آفریقایی ـ خصوصاً کشورهای شرق آفریقا یا جنوب آفریقا ـ مد نظر است، بنده توفیق داشتم که ماه رمضان برای تبلیغ در کشور اوگاندا حضور داشته باشم.

*نظام حاکم بر کشور اوگاندا اسلامی است؟

-نظام حاکم، جمهوری است و مذهب غالب مردم، مسیحیت است.

اقامه نماز در اوگاندا در بُعد فردی و اجتماعی‌ مساعدتر است

*مسلمانان اوگاندا چه وضعیتی دارند و برای اقامه نماز با چه مشکلاتی روبرو هستند؟

-من مقدمه‌ای را عرض کنم تا مطلب بهتر و واضح‌تر تحلیل شود، خداوند در قرآن کریم می‌فرمایند: نماز را اقامه کنید؛ نمی‌فرماید نماز بخوانید، اگر نماز ارتباط با عالم غیب و اظهار بندگی به درگاه خدای تبارک و تعالی است که حقیقتاً هم این‌گونه است، طبیعتاً راه و روش درست نماز خواندن را خدا برای ما مشخص خواهد کرد، در قرآن کریم همه جا صحبت از اقامه نماز است. صحبت از خواندن نماز، قرائت نماز و به جا آوردن یک سری حرکات یا خواندن یک سری الفاظ خاص نیست.

به نظر می‌رسد که بحث اقامه نماز باید در دو زمینه بررسی شود: یک بحث فردی اقامه نماز و یکی بحث اجتماعی نماز که من می‌خواهم از طریق بحث اجتماعی نماز، به این سؤال شما پاسخ دهم، اقامه نماز یعنی برپا داشتن نماز. اقامه از ماده قیام می‌آید که نقطه مقابل قعود است، برپا داشتن نماز نشانگر این است که خداوند از ما فقط خواندن الفاظ نماز را نمی‌خواهد، اگر نماز طبق روایات ما ستون دین است و به تعبیر لطیف بعضی از بزرگان، ستون برافراشتنی است، این به معنی عدم اهمیت مسائل فردی نماز نیست، بلکه در بستر یک احساس و درک درست از نماز است که وجه اجتماعی آن ایجاد می‌شود که شاید مهم‌ترین مصداق آن نماز جمعه و جماعت باشد که با بحث شما مرتبط است.

بحث نماز و اقامه نماز را در کشورهای خارجی را به نظرم باید در دو بخش تقسیم‌بندی کنیم، یکی کشورهای اسلامی و غیراسلامی و دیگری خود موضوع نمازگزار و اقامه نماز در هر یک از این کشورها که بحث فردی و اجتماعی‌اش را باید لحاظ کرد.

کشورهای غیر اسلامی را هم باز تقسیم‌بندی کنیم تا مطلب واضح‌تر بیان شود، به عنوان مثال یک وقت بحث درباره کشورهای اروپایی و آمریکایی و کشورهای به اصطلاح غربی است و یک وقت مثل همین مصداق ما، منظور کشورهایی مثل کشورهای آفریقایی است.

ظاهراً در کشورهای غربی بحث اقامه نماز از حیث فردی با مانع و مشکلی روبه‌رو نیست، همه افراد آزاد هستند، ادیان مختلف و افراد با عقاید مختلف می‌توانند به مناسک فردی خود بپردازند، یک شخص می‌تواند در منزل خودش یا بعضاً‌ حتی در کنار یک پیاده‌رو نماز بخواند، اما بحث اقامه نماز از جنبه اجتماعی‌ نظیر برپایی جمعه و جماعات ملاحظات و محدودیت‌های خاص خودش را دارد؛ مخصوصاً در سال‌های اخیر و با اسلام‌هراسی که تبلیغ شده، طبیعتاً کار یک مقداری دشوارتر شده است. اما مشخصاً درباره کشورهای شرق آفریقا که بنده تجربه حضور در یکی از این کشورها یعنی اوگاندا را داشتم، بحث اقامه نماز از این دو حیث؛ یعنی بحث فردی و اجتماعی‌ مساعدتر است؛ یعنی افراد هم از حیث فردی برای اقامه نماز به نوعی آزادتر هستند و هم از حیث اجتماعی و برگزاری جمعه و جماعات، شاید دلیلش هم این باشد که این سرزمین‌ها برای پذیرش احکام دین مستعدتر هستند.

حضور وهابیت در اوگاندا کمرنگ است/ آمدن اهل سنت برای اقامه نماز به مسجد شیعی

*در چه شهری ساکن بودید و وضعیت در آنجا برای اقامه نماز از همین دو حیثی که فرمودید، یعنی اجتماعی و فردی چگونه بود؟

-من در شهر «جینجا» ساکن بودم که در فاصله هفتاد کیلومتری «کامپالا» پایتخت اوگاندا قرار دارد، در این شهر مسلمانان زیادی زندگی می‌کنند، هر چند که ادیان و مذاهب دیگر هم آنجا حضور دارند، جالب اینکه به فاصله کمتر از دویست متر، در یک منطقه معبد هندوها، معبد سیک‌ها، کلیسا و یک مسجد اهل ‌سنت قرار داشت؛ یعنی تمام ادیان و مذاهب پایگاه‌های مذهبی خودشان را داشتند. ما در مسجد اهل‌ البیت(علیه السلام) که کنار یک مدرسه علمیه بود و تنها مسجد شیعه آن شهر بود، مستقر بودیم و برنامه‌های تبلیغی و نماز جماعت و سایر فعالیت‌های تبلیغی را برگزار می‌کردیم، از آنجا که حکومت غیراسلامی بود، تعصبات خاص اهل تسننی که در حکومت‌های کشورهای اسلامی وجود دارد، در آنجا وجود نداشت؛ لذا حضور وهابیت و سلفی‌ها در آنجا کمرنگ بود. همه ادیان آزاد بودند. روی این اساس بین شیعه و سنی خصومت نبود، جالب بود که اهل‌ سنت به مسجد ما می‌‌آمدند و بعضاً در صفوف نماز جماعت شیعه می‌ایستادند.

*این به خاطر عدم حضور وهابیت بود؟

-تندروی‌ها، تعصبات خاص، اختلافات و درگیری‌های فرقه‌ای در آنجا خیلی کمرنگ بود، این قضیه برای من خیلی جالب بود که اهل سنت در نماز ما شرکت می‌کردند و بعضاً صحبت‌ها را هم گوش می‌کردند.

*مسلمان‌های اوگاندا به چه وجه نماز بیشتر توجه می‌کردند؟ وجه اجتماعی یا وجه فردی؟

-بیشتر وجه اجتماعی، حدود ۴۰ درصد مردم آنجا مسلمان هستند و از این ۴۰ درصد، حدود ۱۰ درصد یا شاید کمتر شیعه‌اند. اهل سنت به جمعه و جماعات توجه ویژه‌ای دارند، به تبع، شیعیان که در اقلیت بودند، نسبت به حضور در جماعات اهتمام ویژه‌ای پیدا کرده بودند و در نماز جماعت به طور گسترده شرکت داشتند.

*دولت اوگاندا چگونه به این مسأله توجه داشت؟ نقش حمایتی و تسهیلاتی به طور ویژه ایفا می‌کرد؟ می‌خواهیم مقایسه‌ای داشته باشیم بین حمایتی که در کشورمان از نمازگزار و اقامه نماز می‌شود با یک حکومت غیردینی.

-طبیعتاً جمهوری اسلامی ایران را با سایر کشورهای اسلامی هم نمی‌شود مقایسه کرد تا چه رسد به کشورهای غیراسلامی، وضعیت تبلیغات و عمق کار فرهنگی نسبت به نماز و اقامه آن، چه در وجه اجتماعی و چه در وجه فردی، یعنی رفتن به باطن و اسرار و برکات نماز، شاید در کشورهای اسلامی هم به اندازه ایران نباشد. حتی در کشوری مثل عربستان که کانون توجه همه مسلمانان جهان است، گرچه اهتمام ظاهری را به نماز جماعت می‌بینیم، اما نمی‌توان حقیقتاً اسم آن را اقامه نماز گذاشت، نمازی که از فحشاء و منکر باز می‌دارد؛ از ظلم کردن و ظلم پذیرفتن باز می‌دارد؛ از همراهی با دشمنان خدا و دین خدا باز می‌دارد؛ آیا چنین نمازی در عربستان اقامه می‌شود؟

پس وضعیت کشور ما یک وضعیت خاصی است که البته باید رو به بهبودی برود. به برکت کارهایی که صورت گرفته مخصوصاً از طرف ستاد اقامه نماز، ان‌شاءالله افق آینده خیلی روشن خواهد بود. منتها واقعیت این است که کشور غیراسلامی طبیعتاً اگر با مسلمانانش عناد نداشته باشد، حداقلش این است که بی‌تفاوت است و از آن‌ها حمایتی نمی‌کند، کشورهای شرق آفریقا معمولاً با اسلام عنادی ندارند. همان‌طور که هندو، بودا، زرتشتی، مسیحی، یهودی آزاد هستند، مسلمانان هم به عنوان یک اقلیت دینی آزاد هستند.

بحث حمایت از مقوله نماز وجود ندارد؛ چون اساساً‌ بحث حمایت از مسلمان وجود ندارد. حکومت در اوگاندا یک حکومت مسیحی است. منتها الحمدلله در این کشور مانند بسیاری از کشورهای شرق آفریقا در بین مسلمان‌ها تشکیلات منظمی وجود دارد که نظر من مشخصاً روی شیعیان دوازده امامی است.

تعداد مسجد در اوگاندا کم است/ حضور ۳۸ طلبه شیعه در حوزه علمیه‌ای اوگاندایی

*در مورد این تشکیلات توضیحی می‌فرمایید؟

-خوجه‌های هندی گروهی از شیعیان دوازده امامی هستند که تشکیلاتی به همین نام در آنجا دایر کرده‌اند، اینها در قرن ۱۹ به کشورهای آفریقایی مهاجرت کرده‌اند، این تشکیلات تمام امور مذهبی، فرهنگی و حتی امور اقتصادی، بهداشتی، درمانی و آموزشی تمام مسلمانان، خصوصاً شیعیان آنجا را ساماندهی می‌کند، به برکت تشکیلاتی که شیعیان آنجا دارند، کارها خیلی سهل شده است.

این شیعیان می‌توانند شیعیان بومی آنجا باشند که آفریقایی و ساکن آنجا هستند یا افرادی باشند که از هندوستان آمده و آنجا ساکن شده‌اند، ما به دعوت یکی از مؤسسات همین تشکیلات، یعنی مؤسسه «بلال میشن» به آنجا دعوت شدیم که مجموعه‌ای از تجار هندی این تشکیلات را حمایت می‌کنند، آنها بر امور مذهبی کشور اوگاندا نظارت دارند و حمایت‌های مالی و تبلیغی را برعهده دارند، البته گفتن این نکته هم خالی از لطف نیست که این تشکیلات حتی در کشورهای اروپایی و آمریکایی هم فعالیت می‌کند، در اوگاندا این گروه پشتوانه خوبی برای حمایت از امور مذهبی خصوصاً بحث نماز هستند، همین قدر که زمینه را در قالب مساجدی مهیا کردند، بسیار مهم است، متأسفانه تعداد مسجد در این کشور کم است، به نسبت درصد شیعیان، مسجد شیعیان هم طبیعتاً کمتر است، در شهر «جینجا» اهل سنت چندین مسجد داشتند؛ ولی شیعیان فقط یک مسجد داشتند.

ساختمان مسجد خیلی زیبا بود و نماز، هر سه وعده به صورت جماعت اقامه می‌شد، حسن این مسجد این بود که در مجاورت یک مدرسه علمیه‌ بود که تحت نظارت حضرت آیت‌الله وحید خراسانی اداره می‌شد، نزدیک به ۳۸ طلبه در این مسجد حضور مداوم داشتند، جالب اینکه بین ۱۰ تا بیست نفر خانم هم در نماز جماعت شرکت می‌کردند، مسجد پررونقی بود؛ لذا به نظرم رسید بحث نماز برای آنها بحثی جدی‌ است.

پخش اذان شیعی از مناره مسجد در شهر جینجا/ انجام مراسم احیاء در کنار سایر مکان‌های عبادی

*از این فضا خاطره‌ای هم در ذهن دارید؟

-فاصله کمی با یک معبد هندو و یک معبد سیک، کلیسا و مسجد اهل سنت داشتیم، چون مسجد در داخل شهر بود، آن طرف خیابان، مراکز فساد هم دایر بود که صدای موسیقی‌ آن‌ تا پاسی از شب بلند بود. ولی جالب بود که در این همه هیاهو، سه وعده اذان گفته می‌شد و نوای اذان و «اشهد أنّ علیاً ولیّ الله» پخش می‌شد، هیچ ممنوعیتی نبود، حتی در شب‌های قدر بلندگو را روشن می‌گذاشتیم؛ چون متأسفانه هم‌زمان صدای موسیقی بلند بود. حتی سیستم حکومتی آنجا با این قضیه هیچ مشکلی نداشت. مراسم احیاء شب‌های قدر و قرآن به سر گرفتن که برای اولین مرتبه در آن مسجد انجام می‌شد، برای من ‌آموزنده بود که بعد از نماز، دعای فرج را می‌خواندند، وقت سلام دادن به تک‌تک چهارده معصوم سلام می‌دادند، حتی به حضرت معصومه(سلام الله علیها) و حضرت ابوالفضل العباس(علیه السلام) سلام می‌دادند. این در حالی بود که بلندگو اینها را پخش می‌کرد، اسامی مبارک و احادیثی که از اهل‌بیت(علیهم السلام) خوانده می‌شد، در آن فضا پخش می‌شد و الحمدلله هیچ کس ممانعتی نمی‌کرد.

*حضور روحانیون چگونه بود؟ شما از این حیث مشکلی را مشاهده نکردید؟

-آنجا روحانی به این معنا که ما می‌گوییم، ندارد، پنج نفر از فارغ‌التحصیلان جامعه‌المصطفی(صلی الله علیه واله) العالمیه بودند که از بومی‌ها بودند و تحت عنوان طلبه در آنجا فعالیت می‌کردند؛ منتها مثل ما ملبس نبودند، مسجد در کنار مدرسه علمیه بود، به همین علت الحمدلله حضور آقایان طلاب و اساتیدشان در مسجد پررنگ بود، در همین حد این حضور را من آنجا شاهد بودم، ولی روحانی به آن معنا که در کشور ما وجود دارد، طبیعتاً آنجا وجود ندارد.

*به عنوان سوال آخر شما چه پیشنهادی برای بهبود اقامه نماز در آنجا دارید؟

-به نظر من زمینه مهیا است و مشکلی برای زمینه‌سازی اقامه و ترویج نماز در آنجا نیست، مشکلی که وجود دارد، این است که همان‌طور که کشورشان ضعیف و استعماری است و مسلمان‌ها و خصوصاً شیعیان در وضعیت خاص معیشتی و اقتصادی قرار دارند، این فقر و محرومیت و استضعاف در قسمت دینی و آشنایی با معارف اسلامی هم وجود دارد، من بارها دیدم که یک سری از مسلّمات احکام فقهی در بحث نماز رعایت نمی‌شود.

آمیختگی شیعه و سنی و نداشتن تعصبات مذهبی، با آنکه یک نقطه قوّت است،‌ ولی متأسفانه باعث شده بود که یک نوع آمیختگی و تلفیقی به وجود آید؛‌ به طوری که بعضی‌ها مشخص نبود شیعه هستند یا سنی. مثلاً یک شیعه به تقلید از اهل سنت سر و پای خودش را به سبک آنها شستشو می‌داد یا در صف نماز جماعت از مهر استفاده نمی‌کردند، اما دست‌هایشان را به حالت شیعیان انداخته بودند، یا خانم‌ها در نماز جماعت، در حدود پنج یا شش متر از صفوف آقایان فاصله داشتند. اینها نشان می‌دهد که باید خیلی کار شود و فعالیت‌های تبلیغی باید گسترش یابد، احکام نماز، اسرار نماز، آداب نماز، باید مدام تذکر داده شود، الحمدلله مستعدند و مشتاق و شیفته؛ منتها احکام فقهی خصوصاً فقه شیعه جعفری اثنی عشری، باید بیشتر تبلیغ شود تا مرز احکام عبادی‌شان را با اهل سنت بیشتر مشخص کنند، در عین حالی که اتحاد و همدلی‌شان را حفظ می‌‌کنند، این نکته‌ای بود که به نظر می‌رسید باید به آن توجه شود، برای رفع این مشکل، اعزام مبلّغ یا تربیت مبلّغان بومی با این رویکرد که احکام را جدی‌تر بگیرند، باید در دستور کار قرار گیرد.

فارس

استبصار www.estebsar.ir

تلگرام t.me/estebsar_ir

برچسبها
آفریقااستبصاراسلام آوردهاوگانداایرانتازه مسلمانتازه مسلمان شدهتبليغتشيعجینجاره يافتگانره يافتهرهيافتگانرهيافتهشهادتینشيعهشيعه شدگانشيعيانشیعیانکامپالامبلغ اسلاممبلغ تشيعمستبصرمستبصرينمسجدمسلماننماز
tweet
احمد حنیف مسیحی مسلمان شده شیعه
مسیحی ونزوئلایی که شیعه شد

مطالب مرتبط

  • عمار امیری، مستبصر ایرانی: دیدم برادران شیعه به فکر صلح و صفا بودند

    عمار امیری، مستبصر ایرانی: دیدم برادران شیعه ...

    ۱۴۰۰-۰۴-۲۷

  • رفیق خوب مرا به راه مستقیم هادی شد

    رفیق خوب مرا به راه مستقیم هادی ...

    ۱۴۰۰-۰۴-۱۳

  • بهرام حیدری، مستبصر بلوچ: زیارت امام رضا علیه السلام مرا شیعه کرد

    بهرام حیدری، مستبصر بلوچ: زیارت امام رضا ...

    ۱۴۰۰-۰۴-۰۵

  • ازهر اشرفی، مستبصر بلوچ: می‎گفتند صحابه دین را برای ما آوردند و دیگر نیازی به اهل‌بیت نداریم!

    ازهر اشرفی، مستبصر بلوچ: می‎گفتند صحابه دین ...

    ۱۴۰۰-۰۳-۲۱

  • برگزاری مراسم سی‌امین سالگرد شهید شیخ علی مزاری با سخنرانی آیت الله محسن اراکی (دام ظله)

    برگزاری مراسم سی‌امین سالگرد شهید شیخ علی ...

    ۱۴۰۰-۰۳-۱۹

  • گفتگو با عباس نارویی، مستبصر بلوچ و جانباز مدافع حرم

    گفتگو با عباس نارویی، مستبصر بلوچ و ...

    ۱۴۰۰-۰۳-۱۶

  • معرفی کتاب «شهابی در شب»+ دانلود

    معرفی کتاب «شهابی در شب»+ دانلود

    ۱۴۰۰-۰۳-۰۲

  • شیعه در اسلام

    شیعه در اسلام

    ۱۳۹۹-۱۲-۰۱

  • با تعصب قصد داشتم شیعیان را محکوم نمایم.

    با تعصب قصد داشتم شیعیان را محکوم ...

    ۱۳۹۹-۱۱-۲۳

  • به یاد مبلغ شهید محمد حسن ابراهیمی

    به یاد مبلغ شهید محمد حسن ابراهیمی

    ۱۳۹۹-۱۰-۲۱

  • نظر شگفت آور رئیس دانشگاه الأزهر دربارۀ شیعـه و سنی و مساله هسته ای ایران

    نظر شگفت آور رئیس دانشگاه الأزهر دربارۀ ...

    ۱۳۹۹-۰۹-۱۶

  • دانلود سومین نشریه مستبصرین و رهیافتگان ایرانی+pdf

    دانلود سومین نشریه مستبصرین و رهیافتگان ایرانی+pdf

    ۱۳۹۹-۰۹-۱۴

  • آن دست  نجات بخش

    آن دست نجات بخش

    ۱۳۹۹-۰۸-۰۶

  • در حرم قول دادم شیعه شوم

    در حرم قول دادم شیعه شوم

    ۱۳۹۹-۰۷-۲۶

  • خاطرات اربعین: بانویی از امریکا +فیلم

    خاطرات اربعین: بانویی از امریکا +فیلم

    ۱۳۹۹-۰۷-۱۶

  • خاطرات شیعه شدن وسیم رضا/ شیعه شدنم را از محرم دارم

    خاطرات شیعه شدن وسیم رضا/ شیعه شدنم ...

    ۱۳۹۹-۰۶-۱۵

  • مستند ساکنین سرزمین کسوف، افشاگری های مستبصر رهایافته از بهائیت

    مستند ساکنین سرزمین کسوف، افشاگری های مستبصر ...

    ۱۳۹۹-۰۵-۲۰

  • یک بیوَتَن حقیقی! شهید مستبصر کمال کورسل

    یک بیوَتَن حقیقی! شهید مستبصر کمال کورسل

    ۱۳۹۹-۰۵-۰۶

  • محمد الهی زاده: مستبصر بلوچ: امام رضا (ع) مرا خالص کرد و تحویل خواهرشان داد

    محمد الهی زاده: مستبصر بلوچ: امام رضا ...

    ۱۳۹۹-۰۴-۱۲

  • فاطمه اتسوکو هوشینو مستبصر ژاپنی: من متوجه بودم که نظر دیگران درباره حجاب مهم نیست + فیلم

    فاطمه اتسوکو هوشینو مستبصر ژاپنی: من متوجه ...

    ۱۳۹۹-۰۴-۰۶

  • دانلود فایل دومین نشریه تخصصی مستبصرین و رهیافتگان ایرانی + pdf

    دانلود فایل دومین نشریه تخصصی مستبصرین و ...

    ۱۳۹۹-۰۳-۳۱

  • سریا: قرآن را خواندم، به پدرم گفتم می خواهم مسلمان شوم

    سریا: قرآن را خواندم، به پدرم گفتم ...

    ۱۳۹۹-۰۳-۲۰

  • سخنان مستبصر استرالیایی خانم کریستین جیمز، در مورد عاشورا + فیلم

    سخنان مستبصر استرالیایی خانم کریستین جیمز، در ...

    ۱۳۹۹-۰۳-۱۸

  • باطن شیعه به معنای مقاومت در برابر طاغوت، بی‌عدالتی و ظلم است

    باطن شیعه به معنای مقاومت در برابر ...

    ۱۳۹۹-۰۳-۱۳

  • از طریق کتاب های ترجمه شده به انگلیسی با سیره نبی اکرم (ص) و اهل بیت (ع) آشنا شدم

    از طریق کتاب های ترجمه شده به ...

    ۱۳۹۹-۰۲-۲۸

  • گفتگوی جذاب با میخائیل سیمانوف تازه مسلمان شده روس + فیلم

    گفتگوی جذاب با میخائیل سیمانوف تازه مسلمان ...

    ۱۳۹۹-۰۲-۱۱

  • مراسم عقد تازه مسلمان آلمانی با دختر ایرانی در حرم شاه عبدالعظیم

    مراسم عقد تازه مسلمان آلمانی با دختر ...

    ۱۳۹۹-۰۲-۰۷

  • همایش نکوداشت مستبصر مرحوم پرفسور «یحیی علوی (کریستین بونو)»

    همایش نکوداشت مستبصر مرحوم پرفسور «یحیی علوی ...

    ۱۳۹۹-۰۲-۰۴

  • کلیپ: تشرف دو پژوهشگر روس به دین مبین اسلام

    کلیپ: تشرف دو پژوهشگر روس به دین ...

    ۱۳۹۹-۰۲-۰۲

  • در ۱۷ سالگی مسلمان شدم و مذهب شیعه را انتخاب کردم

    در ۱۷ سالگی مسلمان شدم و مذهب ...

    ۱۳۹۹-۰۱-۳۱

  • تازه‌مسلمان آمریکایی: اولین برخوردم با قرآن مسیر زندگی‌ام را تغییر داد

    تازه‌مسلمان آمریکایی: اولین برخوردم با قرآن مسیر ...

    ۱۳۹۹-۰۱-۲۹

  • پروفسور بنو فرانسوی: یک شوک لازمه حرکت به سمت حرکت است + فیلم

    پروفسور بنو فرانسوی: یک شوک لازمه حرکت ...

    ۱۳۹۹-۰۱-۲۷

  • تشرف بانوی روسی به دین اسلام در جامعه‌الزهرا(س) قم

    تشرف بانوی روسی به دین اسلام در ...

    ۱۳۹۹-۰۱-۱۹

  • جوان آمریکایی: پس از مطالعات دیدم شیعه صحیح ‌تر است و شیعه شدم

    جوان آمریکایی: پس از مطالعات دیدم شیعه ...

    ۱۳۹۹-۰۱-۱۷

  • وقتی یک مسیحی مسلمان می شود! + فیلم

    وقتی یک مسیحی مسلمان می شود! + ...

    ۱۳۹۹-۰۱-۱۵

  • مستبصر برزیلی: با انجام دستورات دین به خداوند نزدیک تر می‎شویم

    مستبصر برزیلی: با انجام دستورات دین به ...

    ۱۳۹۹-۰۱-۱۳

  • مستبصر کلمبیایی در دانشگاه یاسوج: انقلاب اسلامی عامل آشنایی من با دین اسلام بود

    مستبصر کلمبیایی در دانشگاه یاسوج: انقلاب اسلامی ...

    ۱۳۹۹-۰۱-۰۸

  • بهایی‌زاده‌ مستبصر: شست‌وشوی مغزی کودکان در مهدکودک‌های بهاییت

    بهایی‌زاده‌ مستبصر: شست‌وشوی مغزی کودکان در مهدکودک‌های ...

    ۱۳۹۹-۰۱-۰۶

  • میلیاردری که شیعه شد + فیلم

    میلیاردری که شیعه شد + فیلم

    ۱۳۹۹-۰۱-۰۴

  • حقوقدان کاتولیک ایتالیایی چگونه شیعه شد

    حقوقدان کاتولیک ایتالیایی چگونه شیعه شد

    ۱۳۹۹-۰۱-۰۱

  • قضیه شیعه شدن پسر عبدالباسط + فیلم

    قضیه شیعه شدن پسر عبدالباسط + فیلم

    ۱۳۹۸-۱۲-۲۸

  • به شما مستبصرین تبریک می گویم

    به شما مستبصرین تبریک می گویم

    ۱۳۹۸-۱۲-۲۴

  • راه حق احساس غربت ندارد + فیلم

    راه حق احساس غربت ندارد + فیلم

    ۱۳۹۸-۱۲-۲۰

  • گیبادولین مستبصر روس: نامه آیت‌الله خامنه‌ای برای ما، یادآور نامه امام به گورباچف بود

    گیبادولین مستبصر روس: نامه آیت‌الله خامنه‌ای برای ...

    ۱۳۹۸-۱۲-۰۸

  • رهیافته مکزیکی: حضرت زهرا (س) برای من در هر لحظه از زندگی الگویی بی‌نظیر است

    رهیافته مکزیکی: حضرت زهرا (س) برای من ...

    ۱۳۹۸-۱۱-۲۷

  • لحظه تشرف بانو تایلندی به دین مبین اسلام در حرم مطهر رضوی

    لحظه تشرف بانو تایلندی به دین مبین ...

    ۱۳۹۸-۱۱-۲۱

  • روایتی خواندنی از مسلمان شدن دو مربی کوبایی در سال ۷۹

    روایتی خواندنی از مسلمان شدن دو مربی ...

    ۱۳۹۸-۱۱-۱۷

  • ماجرای مسلمان شدن و حجاب همسر لوئیجی د مارتینو

    ماجرای مسلمان شدن و حجاب همسر لوئیجی ...

    ۱۳۹۸-۱۱-۱۲

  • دومین نشریه تخصصی مستبصرین و رهیافتگان ایرانی

    دومین نشریه تخصصی مستبصرین و رهیافتگان ایرانی

    ۱۳۹۸-۱۱-۰۵

  • مستند شیرجان روایت زندگی شهید ترکمن وحدت شیعه و سنی + فیلم

    مستند شیرجان روایت زندگی شهید ترکمن وحدت ...

    ۱۳۹۸-۱۱-۰۵

  • مراسم تشرف به اسلام دو دانشجوی روس در دانشگاه تربیت مدرس

    مراسم تشرف به اسلام دو دانشجوی روس ...

    ۱۳۹۸-۱۰-۲۹

  • جوان قبرسی شیعه شد/ دین اسلام را دین صلح و عطوفت یافتم

    جوان قبرسی شیعه شد/ دین اسلام را ...

    ۱۳۹۸-۱۰-۱۹

  • یک جوان فرانسوی در حرم مطهر امام رضا(ع) مسلمان شد

    یک جوان فرانسوی در حرم مطهر امام ...

    ۱۳۹۸-۱۰-۱۸

  • شیخ زکزاکی چگونه شیعه شد؟

    شیخ زکزاکی چگونه شیعه شد؟

    ۱۳۹۸-۱۰-۱۷

  • گفتگو با تازه مسلمان آتسوکو هوشینو در پیاده روی اربعین

    گفتگو با تازه مسلمان آتسوکو هوشینو در ...

    ۱۳۹۸-۱۰-۰۹

  • تشرف بانوی ارمنی به دین مبین اسلام در مازندران

    تشرف بانوی ارمنی به دین مبین اسلام ...

    ۱۳۹۸-۰۹-۲۴

  • مستبصر تانزانیایی: پیامبر علی را به عنوان نماینده خود قرار داده است

    مستبصر تانزانیایی: پیامبر علی را به عنوان ...

    ۱۳۹۸-۰۹-۱۷

  • زینب ثانی مستبصر اسکاتلندی: آرزو دارم در پیاده‌روی اربعین حسینی شرکت کنم

    زینب ثانی مستبصر اسکاتلندی: آرزو دارم در ...

    ۱۳۹۸-۰۹-۰۴

  • شیعه شدن جوان مسیحی در علی آباد کتول

    شیعه شدن جوان مسیحی در علی آباد ...

    ۱۳۹۸-۰۹-۰۳

  • استاد سابق دانشگاه هاروارد مکتب اهل بیت(ع) را انتخاب کرد

    استاد سابق دانشگاه هاروارد مکتب اهل بیت(ع) ...

    ۱۳۹۸-۰۸-۱۸

  • تشرف بانوی استرالیایی به اسلام

    تشرف بانوی استرالیایی به اسلام

    ۱۳۹۸-۰۸-۱۲

  • پذیرش اسلام از سوی هنرمند گرافیک از کشور کرواسی

    پذیرش اسلام از سوی هنرمند گرافیک از ...

    ۱۳۹۸-۰۸-۰۱

  • یک بهایی در تبریز مسلمان شد

    یک بهایی در تبریز مسلمان شد

    ۱۳۹۸-۰۷-۱۵

  • تشرف زن بودایی به مذهب شیعه در حرم امام رضا (ع)

    تشرف زن بودایی به مذهب شیعه در ...

    ۱۳۹۸-۰۷-۱۴

  • مستبصر روسی: احترام به والدین از اشتراکات قرآن و فرهنگ اصیل روس است

    مستبصر روسی: احترام به والدین از اشتراکات ...

    ۱۳۹۸-۰۷-۰۳

  • رابرت شد:«ابوالفضل»،آبراهام «علی» و وارتوش «فاطمه»

    رابرت شد:«ابوالفضل»،آبراهام «علی» و وارتوش «فاطمه»

    ۱۳۹۸-۰۷-۰۱

  • از راهیان نور تا رسیدن به نور، سرگذشت مستبصر بلوچ

    از راهیان نور تا رسیدن به نور، ...

    ۱۳۹۸-۰۶-۰۴

  • بانوی مسیحی ایرانی: پس از شناخت حضرت ابوالفضل(ع) شیعه شدم

    بانوی مسیحی ایرانی: پس از شناخت حضرت ...

    ۱۳۹۸-۰۵-۱۳

  • لحظه شهادتین گفتن خانم اندا از آرژانتین و تشرف به تشیع

    لحظه شهادتین گفتن خانم اندا از آرژانتین ...

    ۱۳۹۸-۰۵-۰۶

  • تصادفی که موجب شیعه شدن یک جوان شد

    تصادفی که موجب شیعه شدن یک جوان ...

    ۱۳۹۸-۰۵-۰۵

یک نظر بدهید

برای صرف‌نظر کردن از پاسخ‌گویی اینجا را کلیک نمایید.

ابزارکی وجود ندارد

*
  • rss
نسخه عربی | نسخه اردو | نسخه انگلیسی
© Copyright ( 2013 - 2021 ) | حق نشر محفوظ است. بومی شده توسط بچه های فنی | اکیپ استبصار فارسی estebsar.ir
پایگاه مردم نهاد استبصار فارسی


            رجوع به صفحه مادر