به گزارش پايگاه اطلاع رسانی استبصار، در جريان سلسله نشستهاي تخصصي معاونت تبليغات و ارتباطات اسلامي آستان قدس رضوي، دكتر «عبدالباقي قرنه الجزايري»، نويسنده و پژوهشگر بزرگ اهل سنت، كه سالهاست به مذهب شيعه گرديده، مهمترين تحول در انسان را تحول در فكر و انديشه دانست.
به گزارش سرويس فرهنگي پايگاه اطلاعرساني آستان قدس رضوي در اين نشست كه با استقبال حاضران مواجه شد، اين نويسندهي بزرگ مشرّف شده به مذهب شيعه، تحولات اعتقادي را عميق و تأثيرگذار دانست و با اشاره به سير ۳۰ ساله گرايش پيروان مذاهب ديگر به شيعه، گفت: در طول تاريخ به خصوص در زمان بنياميه فضاي تيرهاي براي شيعيان به وجود آمده و همين باعث پنهان ماندن گوهر شيعه گشته بود.
وي افزود: من معتقدم در حال حاضر عده زيادي از علماي اهل تسنن به حقيقت شيعه آگاهي يافتهاند اما به دلايلي از حقيقتي كه به آن دست يافتهاند، صحبتي نميكنند.
وي با بيان اين مطلب كه تا آخر عمر براي شناساندن گوهر معنايي مذهب شيعه تلاش ميكنم، بيان داشت: در گذشته از طريق ابزارهاي مختلف مانع از آشنايي اهل تسنن با مضامين شيعي ميشدند اما اكنون به لطف اينترنت و تجهيزات مخابراتي، ديگر ايجاد اين ممنوعيتها مقدور نيست و همه ميتوانند با افكار يكديگر آشنا شده و بر هم تأثير بگذارند.
وي كه نويسندهي كتبي چون «قرائت في سلوكه»، «حيات معاديه» و «الذين في قلوبهم مرض» ميباشد، به جايگاه مستبصرين در نزديكي اهل تسنن، با شيعيان اشاره كرد و با تأكيد بر اهميت مستبصرين يادآور شد: اگر هزار نفر از علماي شيعه را بياوريد كه براي اهل سنت حرف بزنند، كسي گوش نخواهد كرد اما يك مستبصر چون پيش از اين مذهبي ديگر داشته و الآن شيعه شده است، حرفش خريدار دارد و با داشتن ۲ تجربهي اعتقادي ميتواند پلي ميان اهل تسنن و شيعيان باشد.
«دكتر عبدالباقي قرنه الجزايري» كه متولد سال ۱۹۵۷ ميلادي است پس از اتمام سخنرانياش با سؤالات حاضران مواجه شد كه در پاسخ به سؤالي در رابطه با سير گرايش او به مذهب شيعه گفت: تنها ميتوانم بگويم كه بيدار شدم.
وي در رابطه با برداشتهاي مثبت و منفي وي از شيعه در زماني كه در الجزاير مذهب مالكي داشت، خاطرنشان ساخت: آنجا اصولاً منابعي از شيعه به دست ما نميرسيد كه بخواهيم نسبت به آن برداشت مثبت يا منفي داشته باشيم چرا كه آزاد نبوديم، اما من با ورود به سوريه و آشنايي با شيعه، به اين مذهب گرايش يافتم.
وي همچنين در مورد آموزشهاي عقيدتي كه در دوران سني بودنش داشته است، يادآور شد: مذاهب سني چون مالكي و شافعي و… همه اسم است و تفاوت چنداني با يكديگر ندارد، اما آنچه براي ما بود، آموزشهايي مبتني بر وهابيت بود و به اين شكل، ارتباط ما را با جهان شيعه قطع كرده بودند.
وي كه «استاد حيدر» نويسنده كتاب «الامام الصادق و مذاهب الرابعه» را مشوق خود براي تشرف به شيعه ميداند، در ادامه با انتقاد شديد از برخورد وهابيون با شيعيان كه باعث شده است اين نويسنده برجسته، ۱۸ سال از كشور خود دور بماند، گفت: يكي از تأكيدات آموزشهاي اسلامي، حرمت نهادن بر انسانها حتي جنازههاي ايشان است اما شما كدام يك از اهل بيت(ع) را سراغ داريد كه در زمان شهادت با احترام دفن شده باشند؟
خبر آرشیوی سال ۱۳۸۷ می باشد
۱۳۹۶-۱۲-۲۶
۱۳۹۶-۱۱-۱۳
۱۳۹۶-۰۸-۰۹
۱۳۹۶-۰۷-۱۸
۱۳۹۶-۰۲-۰۷
۱۳۹۴-۰۳-۱۶
۱۳۹۳-۱۲-۰۶
۱۳۹۳-۱۲-۰۵
۱۳۹۳-۰۶-۱۰
۱۳۹۳-۰۶-۰۹
۱۳۹۳-۰۶-۰۹
۱۳۹۳-۰۶-۰۹
ابزارکی وجود ندارد
*